Recordurile lui MJ

Michael Jackson a vandut de-a lungul carierei sale 750 de milioane de albume (in comparatie cu Madonna - 200 de milioane). Mega albumul sau "Thriller" a fost vandut in numai putin de 104 milioane exemplare, intrecand astfel orice record mondial.

- Albumul "HIstory"(1995) a stabilit, cu 18 milioane de exemplare vandute, un alt record mondial, devenind cel mai bine vandut album dublu al tuturor timpurilor!

- Ultimul sau material de studio - "Invincible" (2001) - este cel mai scump album realizat vreodata (costuri de productie si de promovare in valoare de 60 de milioane).

- in SUA, Michael a avut 13 hit-uri care au ajuns pe locul 1 in topuri, mai multe decat orice alt artist.

- A primit 405 premii importante. In 1984 a primit 8 premii Grammy intr-o singura noapte. Niciun alt artist nu a atins aceasta performanta. In 1996 a fost primul artist care a primit un Otto de platina pentru intreaga sa cariera, din partea revistei Bravo. Michael Jackson a primit in total 10 premii Otto, din care 5 de aur.

- "Thriller" a fost cel mai lung videoclip al tuturor timpurilor (14 minute), iar "Scream" (7 milioane de dolari), cel mai scump.

- Michael a fost primul artist de culoare care a fost primit la Casa Alba de un presedinte american. Ronald Reagan a fost cel care i-a facut aceasta onoare, in anul 1984. In plus, in 1990 Michael s-a intalnit cu presedintele George W. Bush senior, iar in 1993 a cantat pentru presedintele Bill Clinton piesa "Heal the World"...

2 comentarii:

masaj erotic Galati spunea...

a fost un super star si va ramane regele pop!

Anonim spunea...

Te iubesc atat de mult!

top
Promovare Gratuita - Top123 SEO Romania ClickLink.ro Muzica Inscrie-te in TOP ! Director web TopOfBlogs DigNow.net Colinde AfaceriOnline.net Director Web TopDirector - Muzica