Cum a inceput totul...


Gary, un oras cenusiu din statul Indiana. Aici se naste in anii '60 una din cele mai faimoase povesti din istoria enterteiment-ului. Este orasul natal al celor 11 frati dintr-o familie care locuia intr-un apartament de 2 camere. Familia Jackson e saraca. Tatal lui, Joseph, "Joe" lucreaza la fabrica, mama lui, Katherine, trebuie sa lucreze intr-un depozit pentru a-si ajuta familia sa traiasca. Cei 2 ai 9 copii: Maureen Reillette, "Rebbie", Sigmund Esco, "Jackie", Tariano Adaryll, "Tito", Jermaine LaJuane, LaToya Yvonne, Marlon David (al carui frate geaman a murit inainte de nastere), Michael Joseph, Steven Randall, Randy si Janet Damita Jo. Tatal, Joe Jackson, care canta si in trupa The Falcons, remarca de timpuriu talentul muzical al copiilor sai. Jackie, Tito, Jermaine, Marlon si Michael, care pe vremea aceea avea 7 ani, au format trupa Jackson 5. Au fost trimisi la spectacole tv si lasati sa cante noaptea in cluburi pline cu fum. Faptul ca Michael trebuia sa se afle de mult in pat la orele acelea ii era indiferent tatalui. Il interesau in primul rand banii. Planul a functionat: in 1968 Jackson 5 au semnat un contract cu Bery Gordy de la Mototwn Records. Oficial se spune ca Diana Ross i-ar fi descoperit pe baieti. Hituri precum "ABC", "I want you back", "The love you save", si "I'll be there", i-au transformat pe J5 in primii idoli de culoare ai adolescentilor. Michael era cel mai talentat dintre ei. El suferea cel mai mult din cauza tatalui, care impresaria trupa. Michael nu avea voie sa se joace cu copii si trebuia sa munceasca precum un adult. Daca nu atingea in studio o nota, era batut. Acest lucru la facut pe Michael sa fie un cantaret excelent, insa ia lasat si rani adanci in suflet.
Era doar in clasa a2a cand a fost luat de la scoala pentru a se concentra doar asupra carierei. In 1970 familia Jackson s-a mutat din Gary/Indiana in cea mai renumita metropola pentru industria muzicala - Hollywood. Povestea de succes a mers mai departe. In 1972, Jacko a debutat solo, in paralel cu J5, lansand hituri ca "Got to be there", "Ben" si "Rochin' Robin". In mijlocul anilor 70', J5 isi schimba casa de discurisi, implicit, numele in The Jacksons. Un alt frate, Randy, ii ia locul lui Jermaine. Cu single-uri funcky precum "Blame it to the Boogie" si " Can you feel it" sarbatoresc noi succese.

"Jackson Mania" ajunsese chiar si in Europa. In 1977 interpreteaza in fata Reginei Elisabeth a Angliei. Apogeul carierei il reprezinta turneul "Victory" din 1984, unde MJ canta piese de pe albumul sau "Thriller"..

0 comentarii:

top
Promovare Gratuita - Top123 SEO Romania ClickLink.ro Muzica Inscrie-te in TOP ! Director web TopOfBlogs DigNow.net Colinde AfaceriOnline.net Director Web TopDirector - Muzica